"Color my day"-Tulips-project Giant Tulip Bulbs

 
De tulp staat voor mij voor feest, de kelk lijkt op een glas waar je uit kunt drinken of op een ballon. Ik hou vooral van kleur en heb de kleuren laten spreken. Elke tulp is uniek en er is er niet een hetzelfde. Ik heb met mixed media gewerkt om het organische ervan weer te geven en de tulpen in abstract zo uitgewerkt dat elke tulp een kunstwerkje op zich is geworden.
Ook staat de tulp voor mij symbool voor een nieuw begin, een nieuw seizoen en nieuw leven. Zoals de zon op de tulpenbollen schijnt die op het land staan, zo heb ik de zon proberen te vangen op deze bol. 

‘Travel through time’

Met mijn visitekaartjes die ik zelf bewerk en maak, moest ik nog steeds iets mee doen. Het idee voor mijn visitekaartjes is ontstaan n.a.v. mijn grafieklessen op de Kunstacademie. Tijdens een museumbezoek kreeg ik een idee en ben ik begonnen aan een reeks schilderijen waarvan de visitekaartjes mijn inspiratiebron zijn. In de loop van mijn bestaan als kunstenaar ben ik steeds meer gaan abstraheren.

Ik heb gewerkt in lagen zodat je deze gelaagdheid kunt afpellen om te ontdekken wat er nog meer te zien is. Hieruit zijn droompatronen ontstaan van landschap, steden en van plaatsen, herinneringen waar ik ooit of ergens geweest ben of beelden die een bepaalde sfeer oproepen.  

Kom en grijp de kans om de lagen van mijn schilderijen te ontdekken door mijn impressies en laat je meevoeren in een wereld van verwondering.

 

‘Flowers forever’

Bloemen kunnen me emotioneren. De sierlijke lijnen, prachtige kleurencombinaties, maar ook de geuren, kwetsbaarheid en vergankelijkheid. Alles aan bloemen smeekt om nageschilderd te worden. In de kunstenaar vindt de bloem haar eeuwigheid.

Bloemen staan voor mij als levenslust. ‘Met mijn schilderijen wil ik mensen verleiden en behagen’

Mijn schilderijen komen tot stand door foto’s die ik gemaakt heb tijdens mijn reizen na het bezoeken van stadstuinen, botanische tuinen en bloemkwekerijen. Ook heb ik zelf een grote tuin waar volop alles bloeit in de lente, zomer en herfst. Ik maak schilderijen in mixed-media, botanische tekeningen in o.i.inkt en sinds kort ook  een serie abstracte werken met als onderwerp 'Tulpen'. Staan er in de tuin bloemen in bloei? Dan maak ik meteen foto’s en dan ben ik meteen enthousiast als een achttien jarige.

Bloemen zijn mijn inspiratie, maar ik laat wel m’n fantasie los op de vormen en kleuren.

 

'Helden'

Soms maak ik een uitstapje. Omdat ik aangesloten ben bij een Schilderscollectief "De School", hebben we wisselende thema's. In het weekend van 22-23 maart a.s. is er weer een expositie in De School. Het thema is 'Helden'. Iedereen heeft iemand die je bewonderd, die een voorbeeld voor je is en je inspireert. Dat is ook het geval bij de kunstenaars (waaronder ik) van De School. In de grote zaal tonen zij daarom hun bron, hun helden. Mijn held die ik bewonder en mij inspireert is KAREL APPEL. Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door zijn enorme vrijheid en kracht van zijn werk. Er zit nog zoveel in zijn beeldtaal en schilderstijl dat het interessant voor mij is om te gebruiken. Het expressionisme kent maar één wet: dat er geen wetten zijn, en dat die dan ook niet mogen worden opgelegd. De subjectieve beleving staat voor alles centraal.
 

'Together'

Het lied: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy inspireert veel mensen. Ook John Lennon van de Beatles heeft een songtekst geschreven over 'Come together' en het Eurosongfestival gebruikte het dit jaar als thema zoals zovelen.

Zo heeft het ook mij geïnspireerd dit onderwerp te gebruiken. Het gaat over elkaar bereiken, nodig hebben en de grenzen overstijgen maar boven alles over het samen zijn en samen doen.

Samen staan we sterk. Dus zeg ik het nog maar eens: 'Together'!

Daydreams and Nightmares

Doet me denken aan oorlog en vrede. Vele oorlogen zijn gevoerd en telkens is er wel ergens op de wereld oorlogsgeweld. We hebben het schijnbaar nog steeds niet geleerd. We staan niet boven de natuur maar maken er deel van uit (Anthony Gromly) en we zijn allemaal gelijk.
Het nieuws waar je tegenwoordig niet omheen kunt, op de TV, in de krant, geeft een sfeer van onheil en onzekerheid. Probeer ondanks alles te laten zien door middel van mijn werk dat je door te pleiten voor religieuze tolerantie het ook anders kan. Droom ervan en wens dat het voor iedereen beter wordt.
 

Secret World

Het werk gaat over groeivormen en nieuw leven maar ook over de verborgen wereld.  

Wat anderen niet willen of mogen weten.

Door mijn persoonlijke beleving van de natuur probeer ik zonder
dat ik iemand in de weg wil staan zijn eigen verhaal erbij te verzinnen.

Door aandachtige observaties creëer ik een nieuwe wereld met eigen regels.

Het is zowel organisch, surrealistisch als figuratief werk in mixed media.

 

'GEVLEUGELD EN BEVLOGEN' :een beschouwing over de diepere betekenis

van het dierenrijk.

Elk dier spiegelt een eigenschap of vermogen binnen ons. Een beschrijving van dieren die een licht werpen op de voornaamste elementen van de psychologische en spirituele menselijke natuur. De kwantumtheorie heeft aangetoond dat binnen- en buitenwereld niet zonder elkaar kunnen bestaan.

Met het uitsterven van 17 diersoorten per dag betekend dit niet alleen een verarming van de biodiversiteit in de dierenwereld maar tevens een verarming van de menselijke ziel.

Met mijn werk geef ik een verdieping van ons begrip van het dierenrijk en onze verbondenheid hiermee. Het mysterie van het leven kan niet alleen in diepe wijsheidsboeken worden gevonden, maar gewoon in de ons omringende natuur.

In elk dier kunnen we aspecten van onszelf herkennen.

Bronvermelding: Hans Moolenburg

 

Ineke Huijerman werkt voornamelijk met gemengde techniek (acryl en krijt) etc.

Zij schildert de natuur in al zijn facetten. Zij woont in De Zilk vlakbij de Amsterdamse Waterleidingduinen. De natuur is haar inspiratiebron. Verschillende thema's gebaseerd op de natuur hebben haar interesse.

Bekijk de fotogalerij voor een impressie van haar werk.

Bent u geïnteresseerd in het werk van Ineke Huijerman en haar drijfveren, haar passie? Aarzel dan niet en neem contact met haar op.